Категорије

март 2019.
П У С Ч П С Н
« феб    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Instagram - @izdavaci

Something is wrong.
Instagram token error.

Facebook

Велики успех члановa УИКС-а на Београдском сајму књига

Удружење изавача и књижара Србије честита својим члановима на добијеним престижним наградама на 63. Београдском сајму књига. Желимо им још пуно успеха, награда и издавачких подухвата у наредним годинама.

Награда 63. Међународног београдског сајма књига за најбољег издавача равноправно је припала  „Прометеју“ из Новог Сада и „Службеном гласнику“ из Београда.

 

У најужем избору су били и Завод за уџбенике (Београд), Српска књижевна задруга (Београд) и Едука (Београд), а одлуку је донео жири у саставу проф. др Драган Симеуновић (председник), проф. др Слободан Кањевац, мр Милица Лилић, проф. др Тиодор Росић и Желидраг Никчевић

За издавачки подухват године проглашена је књига „Црњански – биографија једног сећања“ Мила Ломпара коју је објавило издавачко презудеће „Православна реч“ из Новог Сада.

 

Награда за најбољег издавача из дијаспоре додељена је Академији наука и умјетности Републике Српске (Бања Лука) и „Православној речи“ (Нови Сад) за књигу „Споменичко благо Републике Српске“ ауторке Љиљане Шево.

Награда  за најлепшу  дечју књигу припала је едицији:  „Принцеза Софија“ ауторке Весне Алексић, у опреми Душана Савића и са илустрацијама Бојане Стојановић, у издању Креативног центра из Београда.

Дечија књига године је „Господар солитера и друга чуда“ Миладина Ћулафића у издању Срспке књижевне задругe.                   

 

Специјално признање за издавача додељено је Заводу за уџбенике из Београда и Академији науке и умјетности Републике Српске.

Специјална награда за стрип је додељена први пут и то делу „Сат“ Вујадина Радовановића (цртеж) и Драгана Лазаревића Лазара (сценарио) у издању „Пчелице“ из Чачка.

 

Специјално признање за младог дизајнера додељено је Јелени Васиљевић за књигу „Hostel Beatrice“ Милоша Швоње, у издању Прометеја из Новог Сада.


Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.