Категорије

фебруар 2019.
П У С Ч П С Н
« јан    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Facebook

Обележавање Светског дана књиге и ауторског права, 23. априла

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЈАВНОСТ

Поводом Светског дана књиге и ауторског права Удружење издавача и књижара Србије у сарадњи са надлежним институцијама и установама и Привредном комором Београда од 21. априла до 1. маја организоваће Четврти фестивал књиге „Сви смо ми читаоци“, културни догађај који доприноси унапређењу и развоју читалаштва, намењен широкој публици. Планирано је да на Фестивалу учествују установе културе, библиотеке, издавачи, књижаре, аутори и други делатници у области књижевности и издаваштва, који ће својим насловима и програмима скренути пажњу на важност читања и учинити књиге доступнијим. У оквиру Фестивала на Врачарском платоу биће организована продајна изложба књига. Наставите читање »Обележавање Светског дана књиге и ауторског права, 23. априла«

Светски дан књиге и ауторског права

Поводом Светског дана књиге и ауторског права, у петак 17. априла су књижевник Урош Петровић и „Београдски читач“ отворили трећи фестивал „Сви смо ми читаоци“, који је трајао до суботе, 25. априла на Светосавском платоу. У оквиру сарадње између Народне библиотеке Србије и Удружења издавача и књижара Србије, у 105 књижара у 23 града широм земље су били одобрени попусти за све грађане са чланском картом библиотека из текуће календарске године. У акцију су биле укључене књижаре Вулкан, Делфи и Лагуна, Завод за уџбенике, Службени гласник, Евро Ђунти, Младинска књига, Стилос, Дерета, Добра књига, Чаробна шума и Креативни центар:

Наставите читање »Светски дан књиге и ауторског права«

О Светском дану књиге 2015.

Политика, 18. април 2015: Svetski dan knjige, Politika 2015apr18

Трећи фестивал

Удружење издавача и књижара Србије и ове године је учествовало и подржало манифестације којима је био обележен Светски дан књиге и ауторског права и организовало трећи Фестивал књиге „Сви смо ми читаоци“ од 17. до 25. априла, на Светосавском платоу у Београду.

Наставите читање »Трећи фестивал књига „Сви смо ми читаоци“«

Сајам у Панчеву

Чланови удружења су позвани да учествују на сајму књига у централној пешачкој зони Панчева, који треба да буде одржан од 24. маја до 4. јуна у организацији Удружења.

Наставите читање »Сајам у Панчеву«